Gyermekkorom legkedvesebb filmje (horgász filmje) a tüskevár. Vagy 20-szor láttam. Villámcsapásként ért, hogy újraforgatják  -  na neeeeee....   Azt a hangulatot, a parádés szereposztást ( Bánhidi Laci bácsi,  Zente Ferenc...stb ) nem lehet űberelni. Balogh György rendező, ebben a pénztelen, mecenatura nélküli magyar szarságban nagy fába vágta a fejszéjét. (forgatott volna inkább szappanoperát) vicc..

A szereplőkkel amúgy semmi baj : Eperjes Károly, Kovács Lajos, Haumann Péter, és a sorstalanságból ismert - kicsit a szerepre már öregecske - Nagy Marcell. A képek nagyon szépek, a hangulata is jónak tűnik a bemutató alapján. De, hogy a dobozból kikerüljön a filmvászonra még sok 10 millió forint kellene, addíg is türelmesen várunk.....

Ez van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horgasz.blog.hu/api/trackback/id/tr72769123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clearwater 2008.11.17. 11:06:16

Azt hiszem az újraforgatás amolyan új Vuk, meg új Macskafogó kategória. Nézhetetlen, ötlettelen, semmilyen újat nem ad, de jól kihasználják a régi film romantikáját. Mert azok, akik emlékeznek a régi filmre, azok biztos bemennek megnézni az újat, aztát köpnek egy nagyot, de az már kit érdeket, hiszen lepengették a belépődíjat.

Seneca 2008.11.17. 13:57:23

Bízom benne, hogy nem bánjuk meg ha megnézzük majd a moziba. Egyenlőre a dobozban pihen a leforgatott film. Ja még egy érdekesség, a film hivatalos honlapja tök üres, vagy eladó.
-tuskevar.com-

Stone 2008.11.18. 12:42:14

Emlészem, még a régi filmben, hogy röhögtem azon az idióta Bügyökön, annyira béna vol, ja és a hangja nem is az övé volt.

Seneca 2008.11.19. 08:21:40

Igen az a bazi mély mutáló hang nekem is gyanús volt, de a film hangulata ( még ha fekete fehér is ) feledtette ezeket az apróságokat.

Seneca 2009.04.28. 15:59:39

Gabenmongya - köszi szépen.
üdv

citromosjegestea · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/marketing-es-reklamugyintezo.php 2009.10.30. 12:34:09

Szerintem a Tüskevár könyvben üt igazán, de a film is valóban jó.
Általánosan a legtöbb újra forgatott filmről elmondható, hogy várakozáson aluli, amit nyújt. :(
Pedig a mai napig érzem a Tutajos és Matula bácsi főztjének az ízét a számban. :P:P
süti beállítások módosítása