A Szigetköz Horgász Egyesület több mint 55 mázsás haltelepítést hajtott végre a hétvégén, amelyet tavasszal újabb 171 mázsa követ. Az egyesület vizein péntek éjfélig tilos a horgászás.

Fennállása óta a legnagyobb, több mint 237 mázsás haltelepítést végez vizein a Szigetköz Horgász Egyesület. Ennek része a pénteken kihelyezett 55 mázsa hal.

A kavicsbányatavakba méretes, háromnyaras pontyot helyezett ki a vezetés. A telepített zárt kavicsbányatavakon általános horgászati tilalom lépett életbe, ami november 12-én, pénteken éjfélig tart.

 

 

Ezt követően a horgászat engedélyezett az egyesületi horgászrend szerint. A 2010-es haltelepítés második üteme jövő február végén, március elején lesz, amikor több mint 171 mázsa méretes pontyot engednek az egyesület vizeibe. Ezt követően egyhetes általános tilalom lesz. Az éves telepítés meghaladja a 237 mázsát. Ezenfelül az év folyamán 7 ezer előnevelt süllő, 168 kiló kétnyaras csuka és 900 kiló dévér kerül, illetve került a vizekbe. Az éves telepítések összértéke 11 millió forint.

A közgyűlési határozat értelmében engedélyezett a téli horgászat. Más egyesületi tag napijegyet csak május 1. és október 31. között válthat. Az egyesület horgászrendje – vízvédelmi okok miatt – november 1-jétől március 1-jéig tiltja az etetőanyag használatát. Ezen időszak alatt a bevetett készségen etetőkosár sem lehet. Az ellenőrzés kiterjed a szabály betartásának végrehajtására is. Az egyesületnél november 20-án, a környezetvédelmi napon 8–12 óráig szemétszedésre várják a horgászokat. Forrás. kisalfold.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://horgasz.blog.hu/api/trackback/id/tr162435317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janita0 · http://www.ecofish.hu 2012.02.11. 20:08:06

Úgy tudom ez még édeskevés volt a szigetközi halállomány felélesztése érdekében. Jól tudom?
süti beállítások módosítása