Levadászott orvhorgászok

2010.11.09. 08:10

A szerencsés fogás örömével akartak elhajtani járműveikkel péntek reggel a balatonberényi kikötőből azok a pécsi férfiak, akiknek járműveiből 10 fogassüllő került elő a rendőri ellenőrzés során.

Mint ahogy korábban beszámoltunk, egyre nagyobb gondot okoznak az orvhorgászok a Balatonon. Pénteken a Keszthelyi Vízirendészeti Rendőrőrs munkatársai a süllők mellett az egyik férfi zsebében GPS készüléket, valamint orvhorgászatra használt 100 méter hosszú sorhorgot is találtak. Mivel a 48 valamint 64 éves férfiak nem sokkal előtte kötöttek ki egy-egy hajóval a kikötőben, a rendőrök alaposan átvizsgálták a vitorlásokat is, melyekről további 21 süllő és sorhorog került elő. A több mint 40 kilogramm süllőt a férfiak állításuk szerint a családjuknak szánták fogyasztásra.

Az ügyben a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság lopás gyanújával indított eljárást a férfiak ellen, akiktől a hal mellett - amely átadásra került a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-nek - lefoglalásra kerültek az orvhorgászathoz használt eszközök, és a vitorlások is. A büntető eljárás mellett a férfiak horgász engedélyei is elvételre kerültek, melyeket az illetékes halászati felügyelőségnek küldenek majd meg a rendőrség munkatársai.

 

Forrás: kapos.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://horgasz.blog.hu/api/trackback/id/tr402435311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása