Nagy pontyok  a Dunán

 

 A nagy pontyok újra megjelentek a Dunán, a  "piszkos, csúnya"  Budapesti szakaszról beszélek. Nagyon várta a dunai horgászok csapata a megjelenésüket a  Dagály strand melegvizes kifolyójánál. Komoly etetés és rengeteg kitartás.A pálya nagyon kemény 11 órától napnyugtáig szemből süt a nap, akadó akadó hátán, bokatörő rézsü kövezés.  De !!  - aki türelmes volt és kitartó 3 - tól-20 kilós dunai vad ponty lehet a jutalma. Ez a kánaán 1 hónapig tart utána eltünnek a pályáról és marad a jász + a dévér, esetleg Márna.

( No nehogy azt higgye a mezei pecás, hogy lemegyek majd ide pontyozni - és kész. ÁÁÁÁÁÁÁ.... Rengeteget kell itt hogászni, etetni, szenvedni, ólmot besszaggatni egy-egy gyönyörű halért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most, hogy komoly ponty ívás volt az Északi - összekötő híd útáni kis öbölben (horgászok közt :BÜDÖS) remélhetőleg,  a környéken nagy lesz hal utánpótlás !

 

Hollandiából egy kis ízelítő :

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horgasz.blog.hu/api/trackback/id/tr21502326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása